torsdag 18 oktober 2012

Emriks rum


Emriks rum är på andra våningen, på gaveln mot skolan. Det var greklandsblått och vitt. Vi vill att han ska trivas i sitt rum, och han fick välja färger själv. Han valde lila, guld och svart.
Guldfärgen spraymålade vi, eftersom det inte gick att hitta guldfärg för väggar. Det gick åt tre burkar, och vi var noga med att ha fönstret öppet. Emrik fick inte vara kvar så länge. Det finns en anledning till att det är bättre att spraymåla saker utomhus. Men en vägg är så svår att ta med sig ut. 
Den lila färgen var cool. 
Gränsen mellan guld och lila behövde precisionsmålas med smal pensel. Det tar tid men blir fint. 
Det mesta målades när Emrik var i skolan, men han hjälpte till lite då och då.
En ny säng, ett nytt överkast, en ny sänglampa och en ny väggkontakt. Han är mycket nöjd. Vi ska så småningom bygga upp hans säng med underskåp, men det här funkar så länge.
Emriks skivbordshörna, före. Det finns ett litet krypin till kattvinden. 

Emrik skruvar ihop sin nya skrivbordsstol.
Emriks skrivbord är svartmålat. Det var förut blått, och för längesedan var det vitt. När Emriks pappa var liten stod det i hans och brorsans rum, och Emriks storebrorsor har också haft glädje av det. Nu bor det i hans rum, och han har fått en egen dator. Fått är rätta ordet. Datorn fick han av Tobias, Pixies bror, och skärmen av Pias kompis Marie. Det behövdes bara en adapter för att de skulle vara kompatibla. Lurarna har han långtidslånat av Pixie, detsamma med webkameran. Tangentbordet är Mikaels. Nu kan han skypa med pappa och Markus. Taklampan bodde förut hos Pixie. Skrivbordslampan är ny.
Emriks något tråkiga garderob, före.
Emriks garderob har fått krokar på utsidan och griffelfärg på dörrarna. Det finns en hög trådback inuti, med gott om plats för kläder.
Sista hörnet, före.
Emrik har snedtak, och bokhyllan som stått i Pias ungdomsrum och i brorsornas rum, behövde moddas. Den fick svart färg dessutom. 
Äntligen klar. Emriks böcker fick plats, och alla spel till konsollerna. Darth Vader vakar över Emrik när han sover.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Design by BlogSpotDesign | Ngetik Dot Com